Primarul Emil Boc, printre liderii liberali care au vrut alianță cu PSD la guvernare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Decizia finală a PNL de a continua negocierile cu PSD pentru formarea noului Guvern a fost luată cu voturile a 48 de lideri de filiale care au susținut acest lucru/ Preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu şi-a exprimat votul, deşi el este cel care a cerut colegilor să se pronunţe pentru o negociere cu PSD.

La rândul său, Emil Boc a transmis o scrisoare cu opţiunea pro-PSD, citită în şedinţa de luni seară de către deputatul Sorin Moldovan, iar momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu social-democrații, scrie Hotnews.ro.

Negocierile pentru formarea noii majorități PNL – PSD – UDMR vor începe curând.

Din culisele ședinței PNL în care s-a decis guvernarea cu PSD: Dan Motreanu, mesaj către Florin Cîţu, Rareş Bogdan şi Flutur: Sunteţi într-o situaţie ridicolă! Vom pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL

Potrivit unor surse PNL citate de News.ro, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:

Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj,Constanţa, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

Primarul Clujului, Emil Boc, nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD, scrie News.ro.

Cine s-a opus

Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6, filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu, Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.

Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor.

Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *