Contre în #echipacâștigătoare? Rareș Bogdan: „Nu s-a pus problema rotativei premierului între PSD și PNL. Cîțu nu poate lua decizii de unul singur”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, a avut o reacție vehementă luni seara, după apariția informațiilor privind înțelegerea făcută de liderii PNL, PSD și UDMR în legătură cu rotația viitorilor prim-miniștri.

Bogdan susține că premierul demis, Florin Cîțu, nu poate lua decizii de unul singur.

„Domnul Florin Cîțu este președintele PNL, cunoaște foarte bine statutul PNL și nu ia decizii de unul singur, ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare.

Domnia sa știe foarte bine starea de spirit, cât de greu a fost să începem discuții cu PSD și sunt absolut convins că domnia sa nu ar putea impune așa ceva și că este o strategie de negociere”, a declarat Rareș Bogdan, unul dintre susținătorii lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier, într-o intervenție în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24.

Europarlamentarul clujean a mai precizat că tema rotației prim-miniștrilor nici nu a fost discutată și aprobată în PNL. „Nu s-a pus problema în cadrul negocierilor ca PNL să cedeze poziția de premier sau să accepte o eventuală rotativă.

La BPN (…) nu s-a discutat și subiectul rotativei. Să punem în discuție acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l voteze sau nu – dar în cazul în care se opun rotativei înseamnă practic ieșirea din negocieri cu PSD -, iar chestiunea premierului prima oară (…) să fie un premier PSD (…) nu cred că vreun lider PNL, de la președintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN și să propună așa ceva”, a mai spus Rareș Bogdan.

El a susținut că întâlnirea celor doi lideri de partide a fost despre negocieri și că au discutat programul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *