Cehia interzice accesul nevaccinaţilor la evenimente şi servicii publice

Politica externa

Cehia a ales să impună noi măsuri pentru a lupta împotriva răspândirii virusului Wuhan, anunţând interzicerea, de luni, a accesului persoanelor nevaccinate anti-Covid la evenimente şi servicii publice.

În plus, premierul Andrej Babis a precizat, miercuri, că testele negative nu vor mai fi recunoscute, conform unui raport al agenţiei de ştiri Reuters.

Restricţiile, care urmează să fie aprobate de cabinet joi, survin după o creştere a infectărilor cu COVID-19.

Cehia a anunţat, cu câteva zile în urmă, că analizează măsurile luate de guvernul austriac. Viena a impus carantinarea persoanelor nevaccinate săptămâna aceasta.

Irlanda, Germania, Belgia, Austria şi Slovacia, au înregistrat creşteri ale cazurilor de COVID-19 şi au început să impună noi restricţii. Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria şi Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele şase luni.

De luni, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor avea acces la servicii şi evenimente publice”, a declarat premierul Babis. „Oamenii trebuie să creadă în cele din urmă că acest COVID-19 ucide”, a mai spus el.

Republica Cehă, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, a evitat impunerea de restricţii dure în timpul ultimului val de virus Wuhan, guvernul promiţând să nu închidă şcoli şi să nu impună carantine.

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât media europeană, având 57,6% din populaţie complet vaccinată, faţă de media UE de 64,9%, potrivit datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *