Comisia Europeană a distrus speranțele PSD-ului de modificare a PNRR

Politica nationala

Europarlamentarul USR-PLUS Dragoş Pâslaru a anunţat că un europarlamentar român PSD a primit un răspuns foarte categoric din partea Comisiei Europene atunci când a întrebat în ce condiţii se poate modifica PNRR-ul României. Concret, oficialii europeni au avertizat că “angajamentul cu privire la PNRR nu este al unui guvern, ci al României ca stat membru”, astfel încât Programul nu poate fi schimbat doar pentru că la guvernare vin alţi oameni.

„‘PNRR nu se schimbă fiindcă se schimbă guvernul. Angajamentul cu privire la PNRR nu este al unui guvern, ci al României ca stat membru’. Este răspunsul pe care Comisia Europeană l-a dat în această seară unui europarlamentar român PSD care a întrebat în ce condiţii se poate modifica PNRR-ul României”, a scris Dragoş Pâslaru, într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul a precizat că la întâlnirea formală de monitorizare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR) din cadrul Parlamentului European, “reprezentantul Comisiei a reiterat ceea ce am explicat şi eu săptămâna trecută: pentru modificarea PNRR trebuie să existe factori obiectivi puternici, fiind oferit exemplul calamităţilor naturale”.

“Mai mult, a fost reconfimat că orice modificare a PNRR trebuie să treacă prin întregul proces de analiză al Comisiei, de aprobare, apoi de validare a Consiliului UE. Asta după ce ieri, pe surse, un alt oficial al CE a atenţionat la nivel tehnic guvernul României că renegocierea PNRR este exclusă, la o lună după ce abia a fost aprobat. Repet: pierdem timp cu idei toxice! Orice zi de întârziere în implementarea PNRR deja aprobat ne îndepărtează de şansa de a moderniza România!”, a avertizat europarlamentarul.

Precizările acestuia vin pe fondul declaraţiilor „răsunătoare” ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, potrivit cărora social-democraţii intenţionează să modifice PNRR-ul României la Bruxelles, în ideea de a-l „optimiza”, şi chiar ar fi demarat discuţii în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *