Tulpina Omicron face valuri: Consiliul UE cere statelor membre să carantineze toate persoanele care vin din sudul Africii

Sanatate

Consiliul UE a stabilit că zborurile spre ţările sud-africane afectate de focarul cu noua mutaţie Omicron a virusului Wuhan să fie suspendate.

Preşedinţia slovenă a Consiliului a cerut să fie aplicate restricţii temporare asupra celor care vin din sudul Africii, inclusiv testarea şi carantinarea tuturor pasagerilor.

„Mecanismul integrat al UE pentru un răspuns politic la crize (IPCR) s-a întâlnit şi a căzut stabilit că este necesar să fie activată frâna de urgenţă şi impunerea restricţiilor temporare asupra tuturor călătoriilor din sudul Africii”, a transmit preşedinţia slovenă a Consiliului UE.

Aceasta cere statelor membre să testeze şi să carantineze toţi pasagerii care vin din acele zone.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că noua tulpină a virusului Wuhan, Omicron, provenită din sudul Africii, poate duce la forme şi mai îngrijorătoare ale virusului, care s-ar putea răspândi la nivel global în câteva luni. Şefa CE a încurajat cetăţenii europeni să se vaccineze şi să respecte măsurile sanitare pentru a încetini răspândirea.

„Cei care ce se întorc din aceste regiuni trebuie să fie supuşi unor reguli stricte de carantinare. Am discutat despre această situaţie astăzi cu oameni de ştiinţă şi producătorii de vaccinuri. Ei sprijină astfel de măsuri pentru a evita răspândirea internaţională a variantei, care este trecută pe lista tulpinilor de interes special”, a mai menţionat Von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *