Ghinea, mesaj pentru Câciu, după ce României i-a fost transferat avansul din PNRR: Etapa cu gargară s-a terminat, puneţi mâna la treabă

Politica nationala

Fostul ministru (USR) al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea i-a amintit actualului ministru al Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu, cum susţinea în vară, [când PSD era în opoziţie – n.r.] că “avansul pe PNRR nu intră în România în anul 2021” iar Ghinea ar trebui să demisioneze.

„Adrian Câciu, astă vară: ‘Ştiu că vi se vând gogoşi referitoare la faptul că PNRR va fi aprobat la finalul lunii septembrie (…) Dincolo de eşecul personal al lui Cristian Ghinea, care trebuie să demisioneze la 30 septembrie, cea mai mare problemă este că avansul pe PNRR nu intră în România în anul 2021’.

Adrian Câciu, tot în 2021, acum ministru de Finanţe, la intrarea în ţară a banilor: ‘Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor!’

Bravo, domle! Aţi făcut galerie isterică câteva luni, iraţional şi unfair. Hai, etapa cu gargară s-a terminat, puneţi mâna la treabă.

Altfel, cu plăcere!

P.S. Câciu zice că lucrează la OUG pe fluxurile financiare, împreună cu MIPE. Era gata demult, daţi-o naibii odată. Şi vedeţi că aveţi nişte bube mari la Ministerul Digitalizării (echipa + analiza de opţiuni pentru cloudul guvernamental). Focus, că acum e 31 decembrie şi avem o listă de To Do”, a scris Ghinea, joi, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia liderului USR vine după ce Comisia Europeană a transferat joi, României, 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR). Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de Redresare şi Rezilienţă al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *