Un deputat PNL cere înfiinţarea unui Muzeu al Revoluţiei la Timişoara

Politica nationala

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a anunţat, la Timişoara, cu ocazia evenimentelor de comemorare a izbucnirii Revoluţiei române din ’89, că săptămâna viitoare va depune în Parlament un proiect de lege privind înfiinţarea instituţiei Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989 în România.

„Acel moment a devenit un reper; vorbim despre ‘înainte de Revoluţie’ şi ‘după Revoluţie’. Dorinţa de suflet a timişorenilor a fost să aibă un muzeu care nu doar să amintească despre ceea ce a fost, dar care să şi conştientizeze ceea ce înseamnă libertatea şi democraţia. Am venit în 2012 cu acest proiect şi am spus că tânăra generaţie trebuie să înţeleagă ce înseamnă adevărul şi dreptatea. Am făcut multe demersuri (…) şi am reuşit să obţinem de la Ministerele Apărării Naţionale şi al Culturii această clădire (fosta Comenduire a Garnizoanei, n.r.) care va găzdui Muzeul Revoluţiei Anticomuniste din România. Dincolo de demersurile tehnice, este nevoie de înfiinţarea instituţiei muzeale, care se înfiinţează prin lege. Săptămâna viitoare vom depune în Parlament acest proiect de înfiinţare a instituţiei muzeale din România”, a declarat deputatul PNL, citat de Agerpres.

Ben-Oni Ardelean a mai precizat că, pentru realizarea acestui muzeu, va cere sprijinul tuturor parlamentarilor din Timiş, precum şi pe cel al tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică.

Vreau ca oricine intră în acest muzeu mega-digitalizat, în care va vedea tancurile ‘venind spre el’, să rămână impresionat, înţelegând ce a însemnat atrocitatea marxistă, comunistă şi să nu mai trecem niciodată prin astfel de moment şi cetăţenii întregii Europe să se bucure de libertate”, a explicat Ben-Oni Ardelean.

La rândul său, deputatul Marilen Pirtea a susţinut că proiectul va avea susţinere totală din partea PNL dar şi a celorlalte partide. De asemenea, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a arătat că Timişoara nu poate rămâne fără un lăcaş care să cinstească memoria celor care s-au jertfit în acele momente tragice. Memorialul Revoluţiei de la Timişoara există, dar un Muzeu al Revoluţiei din Timişoara încă este aşteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *