Moderna transmite că booster-ul său creşte protecţia împotriva Omicron

Sanatate

Compania farmaceutică americană Moderna a asigurat luni că cea de-a treia doză a vaccinului său anti-COVID-19 sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron.

Compania a anunţat luni datele preliminare ale studiilor realizate asupra dozelor de ranfort şi strategia pe care o preconizează pentru a combate noua variantă a SARS-CoV-2 responsabilă a pandemiei.

Într-un comunicat difuzat luni, Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului „îngrijorătoare pentru toţi” şi „înalt contagioasă”, dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante, relatează EFE, citat de Agerpres.

Moderna a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile „pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *