Diaconescu: „Dosarele privind Revoluţia sunt iniţiate de părţi vătămate. Statul român niciodată nu a făcut vreun demers judiciar”

Politica nationala

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a atras atenţia, într-o emisiune B1 TV, că dosarele privind Revoluţia sunt iniţiate de părţi vătămate, care au epuizat toate căile de atac în România şi s-au adresat la CEDO. Statul român niciodată, în toţi aceşti ani, nu a iniţiat vreun demers judiciar.

„Trebuie înţeles un lucru. Aceste dosare sunt iniţiate de părţi vătămate. Statul român niciodată, în toţi aceşti ani, nu a iniţiat vreun demers judiciar. Toate sunt iniţiate de părţi vătămate, care, epuizând toate căile de atac în România, s-au adresat CEDO. Încadrarea orientativă dată de CEDO privind genocidul, iarăşi, a fost făcută de această instanţă internaţională, de nicio instanţă din România. S-au dat soluţii într-un fel sau altul, se fac trimiteri, se fac retrimiteri…”, a declarat Cristian Diaconescu.

Preşedintele PMP a comentat şi declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a transmis că „justiţia română nu trebuie să aibă linişte până ce vinovaţii pentru morţii Revoluţiei nu vor fi identificaţi şi traşi la răspundere”.

„Ceea ce spune domnul Preşedinte, într-adevăr, poate fi o foarte bună introducere pentru un demers foarte serios pe care Constituţia i-l pune la dispoziţie domnului Preşedinte în Consiliul Superior al Magistraturii. Nu este o ingerinţă în dosar, în condiţiile în care în CSM, pe care îl prezidezi ca Preşedinte când îi conduci şedinţele, aduci în discuţie orice problemă care ţine de sistemul judiciar. CSM, în mod normal, în acel moment poate avea un punct de vedere. Nu există vreun dosar să ştiu vreodată care să dureze 31 de ani fără o soluţie într-un fel sau altul. Nu există aşa ceva! N-a existat vreodată în istoria justiţiei româneşti aşa ceva!”, a afirmat Cristian Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *