OFICIAL – Legea bugetului de stat pentru anul 2022 a fost promulgată de Iohannis

Politica nationala Slider

Legea bugetului de stat pentru anul 2022, care a stârnit un scandal monstru în Parlamentul României, a fost oficial promulgată marţi seară de preşedintele Klaus Iohannis.

Mai exact, şeful statului a semnat următoarele decrete:

– Decret pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2022 (PL-x 611/20.12.2021);

– Decret pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 (PL-x 612/20.12.2021).

Tot astăzi, Curtea Constituţională condusă de Valer Dorneanu a respins sesizarea depusă de cei de la USR privind legea bugetului de stat pe 2022. Iniţial, CCR stabilise că pe data de 29 decembrie se va pronunţa în acest caz, dar se pare că lucrurile s-au mişcat mai repede.

Acest buget încalcă un principiu important din Constituţie: egalitatea în faţa legii. Comunităţi întregi din România nu au primit niciun leu de la buget şi sunt pedepsite de domnii Ciolacu şi Cîţu pentru că nu au votat PSD sau PNL. Nu vom accepta asta!”, a acuzat partidul condus de Dacian Cioloş.

Scandal la dezbaterile pe buget

Reamintim că deputaţii şi senatorii s-au întrunit în şedinţă de plen, pe 22 decembrie, pentru votarea bugetului pe anul viitor. În timp ce premierul a prezentat acest buget drept unul „echilibrat, responsabil şi realist”, „construit pe principii precum transparenţă, eficientizare, realism, evitarea risipei banului public”, pe de altă parte, USR, AUR şi deputaţii dezafiliaţi de la PNL (grupul lui Ludovic Orban) au criticat dur modul în care au fost împărţiţi banii ţării.

Astfel, Claudiu Năsui (deputat USR) a catalogat bugetul drept unul al minciunii şi al hoţiei, George Simion (AUR) a acuzat că li se dau prea mulţi bani Serviciilor (SIE, SRI, SPP), asta în detrimentul cheltuielilor cu adevărat necesare cetăţenilor, iar Violeta Alexandru a reproşat că bugetul nu are priorităţi, că bugetul SRI este mult prea mare şi că Guvernul s-a mufat pur şi simplu la banii publici şi le mai aruncă românilor câte o sută de lei, cum făcea Ceauşescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *