Iohannis către ambasadori: „Clasa politică a dovedit maturitate democratică. A fost constituită o coaliţie solidă în Parlament”

Politica nationala

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice prezenţi la Palatul Cotroceni, că, la finalul anului trecut, coaliţia dintre PSD şi PNL a fost un exemplu de maturitate democratică pentru România şi au format o coaliţie stabilă în Parlament. Evident, şeful statului s-a referit la coaliţia cu PSD-ul pe care, înainte de alegerile parlamentare, îl înfiera la fiecare discurs şi pe care se angaja să îl înlăture de la putere.

La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc uşor, dar care este firesc în fiecare democraţie, a fost constituită o coaliţie solidă în Parlamentul României. Ca rezultat, a fost instalat un guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare. Acest Guvern trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR, care reprezintă un obiectiv de prioritate zero, precum şi pentru asigurarea bunăstării ţării noastre şi cetăţenilor săi în sens larg.

În acest context, ceea ce urmăresc ca preşedinte al României este şi asigurarea unei politici externe şi de securitate care să continue să fie predictibilă, coerentă, de consens naţional şi axată pe îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră la nivel internaţional.

România va continua să se dezvolte ca stat membru al UE şi al NATO activ, de încredere, implicat şi respectat. Astfel, abordarea României este axată pe continuitate, în baza celor trei piloni ai politicii sale externe: consolidarea rolului şi influenţei ţării noastre în UE şi respectiv în NATO şi dezvoltarea şi aprofundarea parteneriatului strategic cu SUA.

Aceşti piloni sunt susţinuţi de promovarea valorilor democratice, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale, precum şi de acţiune concretă pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi la nivel global”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *