Primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan: „Ne mândrim cu faptul că șomajul a ajuns la sub 1%. Nu avem și nu ne dorim o competiție cu Turda”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a fost invitatul zilei de miercuri, 19 ianuarie, la Clujul Politic LIVE!, alături de analistul politic Mihai Curteanu.

Lojigan a prezentat un scurt bilanț al investițiilor externe în Câmpia Turzii și a declarat că nu există o competiție cu Turda și nici nu se dorește acest lucru.

„Nu văd o competiție între Turda și Câmpia Turzii, nici nu ar fi normal o astfel de competiție, pe de o parte pentru că suntem orașe vecine și prietene, plus că Turda este un municipiu de două ori mai mare decât noi și ca populație, suprafață și buget. Noi nu putem intra într-o competiție cu Turda, iar eu nu îmi doresc acest lucru.

Am o strategie pe care am aplicat-o încă din 2016, am mai vorbit noi despre rezonarea municipiului Câmpia Turzii, care a dus la o scădere drastică a impozitelor pe care le
plătesc cetățenii și care a dus la atragerea de investitori, astfel că am ajuns la o situație în care șomajul în Câmpia Turzii să fie sub 1% în acest moment, lucru care noi ne mândrim.

Săptămâna aceasta am semnat o autorizație de construcție pentru o investiție de 45 de milioane de euro. Compania aceasta va produce mobilier pentru Ikea, care a semnat un contract pe 7 ani de zile și funcționează în Parcul Industrial aparținând de Primăria Câmpia Turzii.

De asemenea, vom semna anul acesta o  autorizație de construcție pentru o investiție de 75 milioane de euro, care o va face firma La Lorraine, o extindere a investițiilor pe care ei le au deja în orașul nostru”, a declarat primarul Câmpiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *