Războiul din USR, într-o nouă etapă. Cioloş, mesaj către susţinători. Anunţă ce planuri de viitor are

Politica nationala

Liderul USR Dacian Cioloş a reconfirmat, într-o postare pe o un grup intern al partidului, că va renunţa la mandatul de preşedinte al USR dacă reformele propuse de el şi principiile pe care le susţine nu vor fi susţinute de Biroul Naţional al USR, structură a partidului în care, reamintim, Echipa Barna deţine majoritatea.

Postarea lui Cioloş vine chiar înainte că BN al USR să se întrunească într-o şedinţă extraordinară, care pe ordinea de zi are un singur punct: desecretizarea ultimei şedinţe de partid în faţa întregului partid pentru a se vedea dacă el, Cioloş, a pronunţat cuvântul demisie.

Potrivit surselor din USR, practic scopul convocării acestei şedinţe este să se demonstreze că Cioloş a spus în şedinţa respectivă că îşi dă demisia dacă programul lui nu e adoptat de BN şi să-l preseze să demisioneze, aceasta în condiţiile în care, potrivit informaţiilor apărute până acum, Cioloş ar prefera să nu facă asta şi încearcă să obţină adoptarea programului său de reforme. De altfel, în toate mesajele sale interne, Cioloş vorbeşte despre dezbateri interne pe tema reformelor propuse de el, adoptarea de amendamente etc.

Redăm ultimuil mesaj al lui Dacian Cioloş:

„Începem curând o întrunire a Biroului Naţional care are ca scop descoperirea cuvântului ‘demisie’ în ultima noastră şedinţă. Vă spun eu ce am spus joi şi voi spune şi mâine, ca să fie foarte clar: dacă nu există susţinere în BN pentru principiile şi măsurile propuse, mandatul meu de preşedinte nu mai are sens. Şi voi continua să lupt pentru acele principii alături de voi, ca simplu membru. Susţin 100% desecretizarea tuturor şedinţelor de partid şi transparentizarea trebuie să fie un deziderat permanent în politica noastră internă.”, transmite liderul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *