Interes mare pentru Cupa Vlădeasa la schi. 70 de candidați la linia de start

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Cea de-a patra ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură și schi alpinism, care s-a desfășurat sâmbătă, 19 februarie a.c., s-a bucurat de o importantă participare sportivă: aproape 70 de candidați s-au luptat în cele două concursuri ale cupei. Aceasta, în ciuda condițiilor meteo aspre, cu rafale de vânt în crestă de peste 120 de km/h.

Organizată de Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, și Salvamont Vlădeasa, în parteneriat cu Primăria Săcuieu, Cupa Vlădeasa 2022 a avut, ca la fiecare ediție, două probe, cu starturi decalate: schi alpinism cu un traseu în lungime de 17 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă cumulată de 1.650 de metri și schi de tură, cu o lungime de circa 7 kilometri și o diferență de nivel de 700 de metri.

De altfel, vremea potrivnică din creasta masivului Vlădeasa – vântului puternic i s-au alăturat și ceața și ninsoarea, i-a determinat pe organizatori să modifice traseul inițial al probei lungi, pentru a evita expunerea sportivilor, decizie apreciată de toți participanții.

La cele două probe au luat parte sportivi amatori dar și elite din lumea sporturilor montane, care au reușit să termine traseul de schi alpinism în circa 1:45 ore, respectiv sub 50 de minute la proba de schi de tură.

Concursul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă și își propune să promoveze schiul de tură ca o alternativă la schiul pe pârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *