AVERTISMENTUL OMS: „Pandemia COVID este departe de a se fi încheiat”

Sanatate

Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că sfârşitul pandemiei COVID-19 este departe, punctând o creştere a numărului de cazuri.

Agenţia de sănătate a ONU a declarat anterior că faza acută a pandemiei s-ar putea încheia în acest an, însă acest lucru ar depinde, printre alţi factori, de rapiditatea cu care se va atinge obiectivul de a vaccina 70% din populaţie în fiecare ţară.

Întrebată de un jurnalist la un briefing de presă la Geneva despre momentul în care se va încheia pandemia, Margaret Harris a declarat că aceasta este „departe de a se fi încheiat”. „Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul pandemiei”, a adăugat ea potrivit Reuters, citat de mediafax.ro.

După mai mult de o lună de declin, cazurile de COVID au început să crească în întreaga lume săptămâna trecută, a declarat OMS, cu măsuri de carantină în Asia şi în provincia chineză Jilin, care se luptă pentru a limita un focar.

O combinaţie de factori a cauzat aceste creşteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, şi subvarianta sa BA.2, precum şi ridicarea restricţiilor, a precizat OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *