Dispeceratul ”Vă ajutăm din Cluj” din cadrul campaniei Ajutăm Ucraina e funcțional

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ajutăm Ucraina este campania comună a mai multor instituții publice, asociații profesionale, și nonguvernamentale clujene. În cadrul acesteia, organizațiile partenere au decis să pună în comun resursele și expertiza proprii fiecăreia, în scopul sprijinirii persoanelor refugiate, celor solicitante de azil sau celor care doresc să beneficieze de orice formă de protecție în România ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

În acest context, Vă ajutăm din Cluj a lansat un call center dedicat refugiaților din Ucraina. Începând de vineri, 11 martie 2022, de la ora 12, voluntari vorbitori de ucraineană și rusă răspund la numărul 0364.406.518 pentru a îi ajuta pe cei aflați în mai mare nevoie. Prin dispecerat se vor oferi în primul rând servicii de traducere în timp real și asistență în diferite situații cu care se pot confrunta refugiații de pe raza județului Cluj.

Voluntarii vor ajuta cu:
• Traduceri instantanee în discuțiile cu gazdele, furnizorii de servicii, autorități române;
• Traduceri instantanee prin teleconferință cu medici pediatri din cadrul PEDITEL;
• Înregistrarea cererilor de cazare gratuită în județ;
• Înregistrarea cererilor de asistență juridică și/sau medierea dialogului în acest sens;
• Înregistrarea cererilor pentru mâncare;
• Înregistrarea cererilor de asistență farmaceutică;
• Înregistrarea cererilor de asistență stomatologică;
• Oferirea de informații cu privire la transport.

În momentul de față sunt înscriși 15 voluntari vorbitori de ucraineană/română și 25 vorbitori de rusă/română. Cei care vor să se alăture campaniei #AjutamUcraina pot să se înscrie pe platforma ajutam.civicsuport.ro. Aceasta va centraliza solicitările și nevoile refugiaților și va realiza colectarea de oferte de servicii.

Serviciul de call center #AjutamUcraina, 0364.406.518, va funcționa cu ajutorul voluntarilor și va asigura sprijin întregului județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *