Ciucă a dezmințit zvonurile privind existența taberelor de instrucție pentru militari ucraineni în România

Politica nationala

Premierul Nicolae Ciucă a infirmat orice zvon privind pregătirea militarilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români în Ucraina.

„Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect„, a spus Nicolae Ciucă.

Referitor la proiectul de lege aflat pe site-ul MApN, prin care se modifică legea existentă, astfel încât să fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina, premierul a spus că ”este în analiză”.

În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a declarat premierul, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei.

„Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”
, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *