Cîțu anunță că PNL ar putea colabora din nou cu USR: „Coaliția cu PSD nu este naturală”

Politica nationala

Fostul lider al liberalilor Florin Cîţu afirmă că în perioada Alianţei PNL-USR a învăţat „foarte mult”, deşi maturitatea politică nu era deplină la niciunul dintre parteneri, şi speră ca această colaborare să se reia în viitorul apropiat.

 

Era complicat cu USR. Şi eu, şi USR am învăţat câteva lucruri. Cred că a doua oară o s-o facem mai bine amândoi. Dacă nu încerci şi nu greşeşti şi nu ai putea să o iei din nou de la capăt… Românii au arătat, prin votul din 2020, că doresc dreapta la putere. Acum e clar că maturitatea politică poate – şi la unii, şi la alţii – nu era la cele mai înalte cote, dar am învăţat din această experienţă. Eu am învăţat foarte mult. M-am dus la USR să refac coaliţia. Cred că şi USR a învăţat. Poate în viitorul apropiat vom putea din nou…”, a declarat Cîţu, luni, la Digi FM.

Preşedintele Senatului a amintit că are o „relaţie foarte bună” cu şeful statului pentru că există o relaţie de parteneriat între PNL şi Klaus Iohannis.

Întrebat de ce nu mai este preşedintele PNL, Cîţu a spus: „Nu se mai vrea gâlceavă. Am înţeles la Congresul extraordinar acest lucru (…). Nu trebuie să explic eu, mai multe trebuie să explice colegii care au luat decizia. Eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături.

Peste asta trece. Este această obsesie că puterea este la premier şi premierul trebuie să fie preşedintele partidului. Asta este una dintre explicaţii. Problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani, pentru că apoi apar şi alte probleme”.

Cîţu a explicat că a încercat să refacă alianţa cu USR şi a discutat, punându-şi „cenuşă în cap”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *