Un nou semnal de alarmă tras de directorul Terapia Cluj, Dragoș Damian, despre creșterile de prețuri

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Directorul producătorului de medicamente Terapia Cluj, Dragoș Damian, a publicat o nouă opinie despre criza creșterilor de prețuri, care devine tot mai alarmantă.

Redăm opinia integrală a lui Damian:

Dimineața a început pentru fabricile din Romania așa cum începe în fiecare zi din ultimul an: cât au să mai crească prețurile la utilități, dar asta nici nu mai contează, problema reală este ce ne facem daca se taie gazul și petrolul?

De unde să facem rost de alte surse de materii prime și materiale, încet-înncet se blochează toata Asia, deja există o criză de aluminiu, urmează una de hârtie și apoi, mai mult ca sigur, cea de plastic? Și ironic, problema mare nu este scumpirea materiilor prime și materiale, ale căror prețuri s-au dublat, ci livrarea lor, oare o să ajungem la un an termen de livrare, blocând capital de lucru? Știu oare autoritățile că nu mai avem în țară nici un lanț de aprovizionare intact?

Așteptăm de luni de zile autorizațiile de construcții pentru ca să extindem fabrica și să creăm înca 100 de joburi noi, când vor veni oare? Oare cum se descurcă cei care construiesc blocuri, despre care aflăm că primesc autorizații în 2-3 săptămâni?

Când se va termina criza forței de muncă? Știu oare autoritățile că firmele își fură oamenii una de la alta și că nu mai are nici un rost să pregătești tinerii de liceu și studenții, când e mai ușor să furi de la competitia care îi pregătește? De ce continuă regimurile fiscale discminatorii, fabrica mea de ce să nu primeasca? Ce, eu nu am un rol strategic? Ce salarii să mai dau la un începator, vin tineri la angajare și spun că nu se scoala dimineata pentru mai puțin de 1000 Euro net?

Când au să crească taxele și impozitele, în 2023, că doar în 2024 sunt alegeri? De unde se vor plăti toate datoriile pe care le face Romania dacă nu din creșterea de taxe și impozite, de vreme ce evaziunea fiscală și munca la negru, de zeci de miliarde pe an, de ani de zile, nu sunt frânate în nici un fel?

Am auzit de la autorități că daca bei ceai de tei te liniștești și vezi lucrurile mai optimist, oare se găseste ceai de tei la supermarket, dar românesc dacă se poate? Cum de nu ne-am gandit să bem ceai de tei în ultimii 3 ani, în pandemie, în criza utilităților, în inflația care a inceput anul trecut, înainte de război? Oare s-a scumpit ceaiul de tei acum că știm că liniștește și toată lumea își va cumpăra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *