USR organizează dezbatere despre rolul femeilor în politică

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Vineri, 30 septembrie, proiectul USR „Femei în politică” va dezbate tema participării și reprezentării femeilor din România în politică alături de mai mulți lideri de opinie din județul Cluj.
Discuțiile vor porni chiar de la studiul realizat de către Expert forum pentru partidul USR, cu susținerea Fundației Friedrich Naumann – România, conform căruia reprezentarea femeilor în politică a devenit în ultima decadă o prioritate a Uniunii Europene și o temă importantă a agendei publice.
Din păcate, nu ne putem lăuda ca țară cu cifre pozitive în acest domeniu. Astfel, în cazul României, indicatorii de reprezentare politică a femeilor sunt de natură să releve un decalaj substanțial în raportul cu Vestul Europei.
Ocupăm ultimele locuri în Gender Equality Index (GEI), indexul echității de gen în țările UE, respectiv reprezentarea femeilor în parlament, în guvern sau în consiliile locale ne situează în vecinătatea unor țări fără tradiții democratice robuste, cu regimuri hibride sau autoritare.
 
Dezbaterea are loc  la Librarium Book Corner (Bulevardul Eroilor, Nr. 15) începând cu ora 18:00 pentru a schimba idei și, eventual, a împărtăși propriile experiențe cu următorii vorbitori:
Alina Gîrbea – Coordonatoare proiect „Femei în politică”;
Oana Murariu – Deputată de Cluj;
Anca Marcu – Viceprimăriță a Comunei Cojocna;
Adriana Cristian – Consilieră locală a Municipiului Cluj-Napoca;
Barbu Mateescu – Sociolog;
Ovidiu Pecican – Istoric;
Andreea Voină – Doctor în Științe Politice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *