Consilierii USR Cluj la doi ani de mandat: ”Administrația are o viteză în minus față de problemele Clujului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierii locali ai USR Cluj au susținut, marți, 19 octombrie, o conferință de presă, cu ocazia a doi ani de activitate în Consiliul Local (CL), în care au evidențiat problemele administrației locale.

La conferință au participat cei cinci consilieri locali USR: Adriana Cristian, Alexandra Oană, Radu Boloveschi, Dinu Ionescu și Călin Groza. 

Principala concluzie a conferinței a fost că administrația locală are „o capacitate redusă de implementare a multitudinii de proiecte clujene și de rezolvare a problemelor cu care se confrunta municipiul Cluj-Napoca”, după cum a relevat Călin Groza.

O altă problemă majoră identificată de Adriana Cristian este faptul că deși se construiesc o multitudine de ansambluri de locuințe acestea nu au în apropiere creșe sau grădinițe, așa cum e situația în cartierele Bună Ziua, Europa sau Borhanci. 

”Aici se poate face mai mult, pentru că nu e posibil să fie astfel de blocuri locuite de familii tinere să nu aibă creșe sau grădinițe. Trebuie făcută mult mai multă administrație și mai puțin PR și noi am avertizat majoritatea PNL-UDMR asupra acestui fapt. E una din principalele probleme ale orașului inpreună cu traficul sufocant”, a declarat Adriana Cristian.

Călin Groza: Suntem sceptici că se pot implementa Centura și Metroul

Întrebat de reporterul Clujul Politic dacă consideră că sunt fezabile proiectele Centură Metropolitană și Metrou, consilierul local Călin Groza a spus că USR e sceptic că acestea pot fi implementată în ritmul dorit și la timpul lor.

”Noi am votat în CL susținerea acestor proiecte, nu ne împotrivim, dar iată, le-a luat 4 luni pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici. Metroul are finanțare, sperăm ca acei bani din PNRR să vină iar Centura va fi finanțată din bani de la buget, pe un program operațional de transport. Suntem însă sceptici că ritmul va fi unul susținut”, a spus Groza. 

”Uitați-vă la cele trei străzi centrale cum bat pasul pe loc. Ce să mai discutăm de șantiere cât un stadion dacă trei străzi ultracentrale, importante, sunt realizate cu țârâita”, a întărit și Adriana Cristian.

Alegeri la USR

Pe 29 octombrie au loc alegeri la șefia filialei judetene. Alexandra Oană și Adriana Cristian au spus că nu candidează. ”Nu ne permite timpul, suntem focusate pe joburi și pe activitatea de consilieri locali”, au spus cele două ”amazoane” ale USR-ului.

USR are în acest moment 3 candidați la șefia filialei județene. 

Text si foto de Tudor Moisa

Editor Tiberiu Fărcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *