Scandal la Gilău între Partida Romilor și PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Special

Partida Romilor ”Pro Europa” rupe legăturile cu autoritățile locale din comuna Gilău și acuză consilierii PNL că sabotează romii, informează Cluj24.ro. De asemenea, va fi sesizat președintele Consiliului Județean Cluj.

Conflictul a pornit de la refuzul PNL de a numi, în ședința Consiliului Local Gilău, pe consilierul local Aurel Roșianu în Consiliul de Administrație al școlii din comună, în condițiile în care unitatea de învățământ se confruntă cu probleme cauzate de elevii de etnie romă, iar prezența unui consilier rom ar fi avut rolul de a le atenua.

”Președintele de ședință Ioan Gheorghe Creț, de la PNL, a propus în CA al școlii o colegă de-a sa de la liberali, pe Ioana Abrudan, și a mai fost numit Harasztosi Pal, de la UDMR, în detrimentul comunității rome. Inclusiv inspectoarea pentru romi de la ISJ Cluj a susținut numirea consilierului local din partea romilor, dar PNL nu a vrut să audă.

Suntem profund nemulțumiți și, drept urmare, Partida Romilor rupe legăturile cu PNL la nivelul autorităților locale din Gilău, a Primăriei. Comunitatea romă este folosita de catre partidele politice din Gilău doar în campania electorala și la alegeri, iar drepturile romilor din comună sunt puse sub preș de către o parte din consilierii locali ai Consiliul Local Gilau, cât și de către compartimentele din cadrul Primăriei Gilău. PNL sabotează romii din Gilău”, a spus președintele organizației de tineret a Partidei Romilor ”Pro Europa” Cluj, Dragoș Roșianu.

Mai multe pe Cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *