Mircea Fechet, după blocarea programului Casa Verde Fotovoltaice: Nu pot să nu mă gândesc la cei aproape 90.000 de beneficiari sperau să îşi vadă instalate cât mai repede aceste panouri fotovoltaice / Termenele se vor proroga

Politica nationala Slider

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, miercuri seară, că speră ca situaţia Programului Casa Vede Fotovoltaice să fie clarificată cât mai repede în instanţă, astfel încât să fie reluat cât mai repede. Ministrul a precizat că toate termenele vor fi prorogate, astfel încât nimeni să nu piardă finanţarea.

Ministrul Mircea Fechet a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre blocarea programului Casa Verde Fotovoltaice în instanţă.

Fechet a precizat că decizia Curţii de Apel Oradea a fost atacată cu recurs şi speră ca la primul termen situaţia să fie rezolvată – fie i se va da dreptate societăţii care a blocat programul şi va fi inclusă în acesta, fie se va da dreptate Administraţiei Fondului pentru Mediu şi programul va fi deblocat.

Ministrul Mediului a mai explicat că sunt cinci firme care au depus contestaţii similare şi se aşteaptă la decizii unitare ale instanţelor.

”Eu încerc să nu comentez deciziile instanţei (…) În acelaşi timp, nu pot să nu mă gândesc la cei aproape 90.000 de beneficiari, familii întregi, care sperau să îşi vadă instalate cât mai repede aceste panouri fotovoltaice şi tocmai din acest motiv sper să fie chestiune de zile sau săptămâni până când clarificăm această situaţie”, a declarat Mircea Fechet.

Acesta a precizat că toate termenele vor fi prorogate.

”Cu siguranţă se prorogă toate acele termene. Asta este ceea ce se va întâmpla, în niciun caz nu ratează cineva cu totul finanţarea din cauza acestui blocaj”, a mai declarat Fechet.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat, în septembrie, ca urmare a unei Hotărâri a Curţii de Apel Oradea într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *