Jurnalist Reuters ucis în Liban, jurnaliști palestinieni uciși în Gaza

Politica externa Slider

Un jurnalist al agenţiei de presă britanice Reuters a fost ucis, iar alţi şase de la alte media internaţionale au fost răniţi în în timp ce acopereau mediatic schimburile de foc de la graniţa israeliano-libaneză, relatează AFP şi DPA citat de agenția română de știri Agerpres.

„Suntem profund întristaţi să aflăm că Issam Abdallah, cameramanul nostru, a fost ucis”, a declarat un purtător de cuvânt al Reuters. El făcea parte dintr-o echipă Reuters din sudul Libanului care asigura o transmisiune video în direct, indică agenţia într-un comunicat.

Agenţia a adăugat că alţi doi jurnalişti de la Reuters, Thaer Al-Sudani şi Maher Nazeh, au fost răniţi.

Canalul Al-Jazeera, cu sediul la Doha, a confirmat că un reporter şi cameramanul postului de televiziune qatariot s-au numărat, de asemenea, printre persoanele rănite.

Bombardamentele au rănit, de asemenea, doi jurnalişti de la agenţia franceză de ştiri AFP, a declarat o sursă din cadrul agenţiei, conform dpa.

Tirurile au avut loc în zona Alma al Shaab, în sudul Libanului.

Anterior, surse de securitate şi un corespondent al AFP aflat la faţa locului au comunicat că armata israeliană a bombardat vineri periferiile mai multor localităţi de graniţă în sudul Libanului, după o explozie la gardul de frontieră între cele două ţări.

La scurt timp după bombardament, gruparea şiită Hezbollah a anunţat într-un comunicat că „Rezistenţa islamică, ca răspuns la atacurile israeliene în apropierea mai multor oraşe din sudul Libanului, a vizat Al-Abad, Misqvam şi Ramieh cu arme directe şi adecvate, realizând lovituri precise”.

Și în Gaza City sunt jurnaliști morți, relatează Al Jazeera English pe contul de facebook, postând videouril cu aceștia. Sunt 6 jurnaliști morți palestinieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *