Doi morţi, într-un atac armat în centrul Bruxelles-ului. Suspectul este în libertate. Victimele sunt de naţionalitate suedeză

Politica externa Slider

Două persoane, de naţionalitate suedeză, au murit luni seara într-un schimb de focuri care a avut loc în centrul Bruxelles-ului, potrivit procuraturii, relatează TF1 citat de news.ro.

Doi cetăţeni suedezi au fost împuşcaţi mortal la Bruxelles, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a poliţiei belgiene, Ilse van de Keere, confirmând o informaţie apărută anterior în presă.

Presa a spus că este probabil ca cei doi să fi fost suporteri de fotbal. Belgia primeşte luni seară vizita Suediei într-un meci de calificare la Euro 2024.

 
Van de Keere a confirmat că două persoane au fost ucise într-un incident armat în apropierea centrului capitalei belgiene, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Centrul oraşului Bruxelles a fost afectat luni, în jurul orei locale 19.00, de un schimb de focuri. Incidentul a avut loc în cartierul Sainctelette, în apropiere de Petit-Château.

Parchetul a confirmat că două persoane au fost ucise în schimbul de focuri de armă, iar echipele de urgenţă au fost trimise la faţa locului.

Potrivit RTBF, niciun suspect nu a fost încă arestat.

În imaginile surprinse de un locuitor din zonă, se poate vedea un bărbat purtând o jachetă portocalie fluorescentă şi o cască albă, ţinând în mână o armă automată. El se urcă pe un scuter şi fuge apoi de la locul faptei. Acesta ar fi împuşcat pe cineva într-un hol de intrare înainte de a împuşca apoi două persoane într-un taxi.

Luni, capitala belgiană găzduieşte meciul de fotbal dintre Belgia şi Suedia, în cadrul preliminariilor Euro 2024. 

Potrivit publicaţiei belgiene Het Laatste Nieuws, cele două victime ar fi de naţionalitate suedeză.
 
O purtătoare de cuvânt a Procuraturii din Bruxelles a declarat că a fost deschisă o anchetă, fără a putea comenta deocamdată motivul.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *