Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români evacuaţi din Fâşia Gaza

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, anunţă Executivul. Aceştia vor ajunge în ţară la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian. La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza, şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

”Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, în această seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian”, se arată în anunţul Guvernului.

La bordul aeronavei se află şi cetăţeni ai Republicii Moldova, evacuaţi, de asemenea, din Fâşia Gaza, şi cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova, precizează Executivul.

Premierul Marcel Ciolacu va susţine declaraţii de presă la revenirea din deplasarea din Egipt.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean.

De asemenea, alţi 51 de cetăţeni vor putea ieşit miercuri din Fâşia Gaza.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *