CAZUL CHERECHEȘ. Curtea de Apel face precizări despre judecătoarea denunțătoare

Slider Special

Curtea de Apel Cluj a remis un comunicat privitor la situația judecătoarei Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan, cea care a denunțat tentativa de mituire a sa.

Redăm comunicatul Curții de Apel Cluj:

Referitor la informaţiile apărute în mass-media cu privire la existenţa unei tentative de corupere prin dare de mită a unui magistrat din cadrul Curţii de Apel Cluj, vă transmitem următoarele:

La data de 9 noiembrie 2023, conducerea Curții de Apel Cluj a fost înștiințată de către doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan de faptul că domnia sa a formulat un denunț în legătură cu o tentativă de corupere prin dare de mită.

Demersurile d-nei judecător au fost impuse de obligațiile instituite prin dispoziţiile art. 5 alin. 1 lit. k din Hotărârea CSM nr. 3.243 din 22 decembrie 2022, precum si prin dispoziţiile art. 64 alin. 1 lit. f din Codul de procedură penală.

Denunțul formulat a declanșat urmărirea penală astfel încât, fiind vorba despre o anchetă în curs, Curtea de Apel Cluj nu poate formula nicio opinie cu privire la aceste aspecte.

Așa cum este deja cunoscut, doamna judecător a formulat la data de 9 noiembrie 2023 o cerere de abţinere în ceea ce privește judecata apelului care face obiectul dosarului penal nr. 2537/117/2016, privindu-l pe inculpatul CHERECHEŞ CĂTĂLIN, cerere care însă a fost respinsă de completul învestit cu soluţionarea acesteia.

Până la data de 9 noiembrie 2022, doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan nu a formulat nicio altă declaraţie de abţinere în cauza penală ce face obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj.

Cu privire la speculația apărută din presă vizând existenţa unei presupuse relaţii de rudenie sau prietenie între membrii familiei doamnei judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan şi persoanele vizate de denunţ, precizăm că această informaţie a fost categoric dezminţită de doamna judecător.

În dosarul penal cu  nr. 2537/117/2016, a mai fost formulată anterior o cerere de abţinere de la soluţionarea cauzei de către un membru al completului de apel, pe motiv că între acesta şi inculpat există o relaţie de rudenie într-un grad îndepărtat (mai mare de gradul IV), fiind indicate prevederile art. 64 alin. 1 lit. f) Cod procedură penală. Cererea de abţinere a fost respinsă ca nefondată de către completul de judecată pentru soluţionarea incidentului procedural din care a făcut parte doamna judecător Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan, potrivit încheierii penale din data de 26 mai 2022.”

Reamintim că Direcția Națională Anticorupție a realizat un flagrant în care a prins-o pe soacra primarului Cherecheș încercând să dea o mită de 50,000 de euro mamei judecătoarei Georgiana-Rodica Fărcaş-Hîngan  pentru a facilita o pedeapsă mai blândă pentru primar. 

Tot cazul  AICI si AICI si AICI și AICI   si AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *