USR Cluj-Napoca lansează campania TU ALEGI. pentru alegerile locale din 2024

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Filiala USR Cluj-Napoca anunță lansarea campaniei TU ALEGI. pentru desemnarea candidatului USR pentru primăria Cluj-Napoca, conform unui comunicat remis redacției.

Reamintim că organizația locală a decis organizarea de alegeri de tip primaries, deschise,în care clujenii sunt invitați să aleagă candidatul partidului pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din toamna lui 2024.

După o primă etapă de selecție internă, în cursă au rămas trei candidați: Viorel Băltărețu, George Trif și Mihaela Nia. Mai multe informații despre candidați aici: https://cluj.usr.ro/tu-alegi/.

Acum, USR Cluj-Napoca face un pas în plus pentru implicarea cetățenilor și le oferă șansa de a-și exprima opțiunea. Este pentru prima dată când un astfel de proces se organizează în România.

„Prin acest proces de alegeri primaries deschise, ne dorim să consolidăm democrația participativă la nivel local. Încurajăm toți clujenii să se implice și să aleagă candidatul cu care rezonează, candidatul în care au încredere că poate aduce schimbările de care Clujul are nevoie. Doar împreună putem influența în bine administrația locală și putem avea un Cluj modern, european, în care cetățenii să se simtă ascultați”, a declarat președinta USR Cluj, Oana Murariu.

În perioada următoare, cei trei candidați vor participa la trei dezbateri publice, evenimente de stradă unde vor intra în dialog cu cetățenii, pentru a-și prezenta viziunea pentru Cluj și principalele proiecte ale USR în domenii cheie precum infrastructura, mediul, educația sau sănătatea.

Votul propriu-zis se va desfășura online aici https://cluj.usr.ro/tu-alegi/ și se va încheia pe 1 martie.

Clujenii vor avea posibilitatea să voteze și prin urne mobile la corturile ce vor fi amplasate în oraș sau la evenimentele pe care le vom organiza.

Candidatul desemnat va fi validat în luna martie de către Adunarea Generală a membrilor USR Cluj-Napoca și va reprezenta USR în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca.

„Așteptăm implicarea clujenilor în acest proces democratic”, a conchis președinta USR Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *