De Ziua Națională  programul „Centrul EMAUS” care ajută gratuit bolnavii împlinește 3 ani

Sanatate Slider
 

Centrul EMAUS” (Cluj) este programul social la care pot să apeleze pentru cazare gratuită persoanele bolnave și lipsite de posibilități financiare, din toată țara, care vin să urmeze tratamente medicale în Cluj-Napoca.

„După 3 ani de la înființare, sute de oameni suferinzi și în dificultate financiară apelează la noi. Nu ei au ales să sufere, ci boala i-a ales pe ei. La fel ca orice cetățean al acestei țări, toți au dreptul să solicite sprijin din partea celor mai competente cadre medicale. Cum orașul nostru este renumit în acest sens, primim zilnic numeroase solicitări de cazare, iar noi ne străduim să-i sprijinim pe cât mai mulți”, spune Mihai Coste, coordonatorul Programului „Centrul EMAUS”.

Progres impresionant al Centrului

Programul social „Centrul EMAUS” a demarat pe 1 Decembrie 2020. În acel moment, dispunea de o singură garsonieră în Cluj-Napoca. Astăzi, prin efortul conjugat al tuturor donatorilor și susținătorilor proiectului, sunt gestionate și puse la dispoziția bolnavilor din România, în mod gratuit, 17 locuințe (37 de locuințe fiind gestionate în decursul a 3 ani, 2020-2023).

Aceste locații sunt ocupate 7 zile din 7, astfel că, din decembrie 2020 până în momentul de față, au fost cazate 475 de persoane unice, programul „Centrul EMAUS” oferind 972 de cazări și 14551 zile efective de cazare. Doar în anul 2023 au fost efectuate 380 de cazări și 5990 de zile efective de cazare au fost asigurate.

Viziunea noastră – Nicio persoană bolnavă, străină în Cluj-Napoca și cu venituri modeste, fără un loc unde să poată dormi noaptea, în siguranță.

Programul „Centrul EMAUS”, este gestionat de către Asociația „Preot Iosif Trifa”. Asociația desfășoară diverse activități creștine, întâlniri pentru copii, tineri și adulți, tabere pentru copii și tineri, acțiuni sociale de ajutorare a persoanelor bolnave sau cu condiții materiale precare, în Cluj- Napoca și nu numai. Din punct de vedere confesional, membrii asociației sunt creștini ortodocși șifac parte din comunitatea „Oastea Domnului” – din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Persoana de contact (pentru detalii):

Mihai Coste
– Coordonator Centrul EMAUS Tel: 0741549379

centrulemaus@gmail.com

www.centrulemaus.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *