Activist clujean despre șansele lui Boc de a fi detronat: ”Doar el însuși ar putea””

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Activistul civic de stânga Dumitru Vîlcu, unul din cei mai cunoscuți în oraș,  a fost întrebat de siteul presalocală.com dacă crede că primarul Emil Boc poate pierde locul de primar la alegerile locale din septembrie 2024. 

Vîlcu s-a arătat sceptic și a spus: ”cu ocazia acestor alegeri Boc chiar îl va învinge pe Boc – individul încă ezitant, încă atent, de nevoie, la vocile cetăţenilor/ ale societăţii civile, capabil încă să mimeze democraţia, consultarea publică etc. se va transforma, după alegeri, într-un Mare Conducător cu adevărat convins că deţine Adevărul şi e menit să-l instaureze aici, în buricul buricului lumii.”

Iată răspunsul integral la întrebare:

”Presa Locală: Cine îl poate învinge pe Emil Boc în 2024?

Dumitru-Cornel Vîlcu: Doar el însuşi, aş zice – şi aş adăuga un emoticon din acelea care cu un ochi râd, cu celălalt, mult mai asumat, plâng. Partidele, toate, deşi din diverse motive, cultivă de ani buni deja non- sau anti-valoarea, desemnând la toate nivelurile candidaţi lipsiţi fie de credibilitate (cei „vechi”), fie pur şi simplu de forţă, vână, notorietate (cei „noi”, în primul rând USR-ul).

Din societatea civilă, aş putea spune câteva nume care i-ar da măcar emoţii actualului primar – dar e vorba, în toate cazurile, de oameni care fie n-au făcut politică niciodată (şi nu par să aibă de gând), fie s-au retras din ea. Un Mihai Goţiu ar fi interesant; o revenire – pe o platformă clar disociată de orice formă a etnicismului – în competiţie a lui Eckstein-Kovács Péter ar fi încântătoare; pe mine, ca intelectual, o participare (ţin să precizez: complet, complet improbabilă) a unui Ciprian Mihali m-ar aduce fără îndoială la vot.”

Interviul integral cu Vîlcu AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *