VIDEO Alin Tișe, critici fără precedent la adresa consilierilor județeni USR Cluj. „Nu îmi amintesc grup politic care să fii sabotat mai mult dezvoltarea județului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Administratorul județului Cluj, liberalul Alin Tișe, i-a criticat dur, astăzi, în ședința de îndată a Consiliului Județean, pe consilierii USR Cluj. Nu e prima dată când acesta  îi atacă în ședință.

El i-a acuzat că de trei ani sabotează munca Consiliului Județean și proiectele acestuia. Atacul lui Tișe a venit după o declarație politică ”soft” a consilierei USR Cluj, Adela Dehenes, dar și aceasta l-a deranjat pe Tișe. Dehenes a vorbit despre ajutorul insuficient dat de CJ unor comunități locale și a spus că face o declarație politică. Ea a fost contrată agresiv, mârlănește chiar, de alți doi consilieri județeni ai Puterii locale.

”Ei nu au avut primari și nu au putut deci să ajute cum ar fi dorit comunitățile locale și atunci vin cu critici, că noi nu am făcut, asta este destul de ușor de spus. USR a blocat dezvoltarea întregului județ, de la centura de ocolire la trenul metropolitan. Au pus pe liber aproape Institutul de Transplant, când au avut ministru al Sănătății. Nu îmi amintesc să fii existat un grup politic care să fii sabotat mai mult dezvoltarea acestui județ în istoria Consiliului Județean”, a spus Tișe pe un ton relativ calm, apoi a închis ședința. USR nu a mai avut timp de replică.

Vizionați aici integral ședința de Consiliu:

Consiliul Județean Cluj a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 2.032.970 de lei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2023.

 „Aceste fonduri contribuie la materializarea unor proiecte locale, aducând beneficii comunităților din județ. Fiecare leu contează, mai ales când răspunde unei nevoi concrete sau aduce un plus de bunăstare clujenilor”, a spus Alin Tișe.

Fondurile alocate de forul administrativ județean sunt destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și cheltuielilor de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *