Proteste APIA la Cluj pentru măriri de salar în timp ce sectorul privat se sufocă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Si astazi protestele sindicatelor APIA din Cluj si tara continuă, transmite organizatia clujeană printr-un comunicat remis redacției.

Sindicalistii sunt hotarati sa nu renunte pana nu isi vor obtine drepturile.

In cursul zilei de joi,  14 decembrie,  functionarii APIA Cluj au protestat in fata centrului judetean si a centrelor locale din Huedin, Gilau, Turda, Mociu, Gherla si Dej.

Sindicatul APIA Cluj, afiliat Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA, membra CNS Cartel Alfa, se alatura colegilor din tara si anunta miscari de protest ale functionarilor Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Cluj, din cauza salarizarii diferentiate ale Centrelor Judetene APIA, fata de Aparatul Central.

APIA este singura institutie din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu grila de salarizare teritoriala.

Protestele vor incepe zilnic la ora 10.00.

Desi APIA este o institutie performanta in absorbtia de fonduri europene, peste 96% anual, cu un volum de munca mare, in crestere de la an la an, nivelul de salarizare al personalului din teritoriu este la nivelul anului 2015.

In cazul in care grila salariala nu va fi uniformizata, Sindicatul APIA Cluj, alaturi de sindicatele membre ale Federatiei Nationale a Sindicatelor APIA vor intensifica protestele pana la declansarea grevei generale.

În tot acest timp guvernarea PSD-PNL a pus o presiune imensă prin pachetul fiscal adoptat recent, pe sectorul privat, taxele si impozitele explodând efectiv. Măsurile fiscale au dus la desfacerea a mii de contracte de muncă parte time în special dar și full time în zona IMM-urilor , cele mai afectate fiind micile afaceri de familie dar nu numai.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *