Simion: Guvernul a acceptat o aderare fragmentată la Schengen trădând interesele tuturor românilor

Politica nationala Slider

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, consideră că Guvenul actual a acceptat o aderare fragmentată la Schengen trădând interesele tuturor românilor şi, totodată, „a acceptat să fim o naţiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea”.

„Un surogat numit „aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie! Fals! Chiar şi în ultimele ore ale anului 2023, Marcel Ciolacu şi PSD au continuat să îi amăgească pe români. Din nou, cu aceeaşi escrocherie pe care au inventat-o şi care se intitulează „aero-Schengen”. România nu intră în Schengen cu drepturi depline, ci doar cu sferturi de măsură! Ăsta este adevărul! Deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România nu înseamnă o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen. Este doar o fărămitură aruncată de austrieci pe care Marcel Ciolacu şi PSD ne-o prezintă, în miez de noapte (cum altfel să lucreze PSD-ul), ca fiind o mare victorie. Nu e nicio victorie! Dar, ca nişte escroci veritabili ce sunt cei din coaliţia condusă de Marcel Ciolacu, au impresia că românii se vor duce după fentă şi le vor închina ode. Complet greşit! În momentul în care românii vor vedea că trebuie să stea pe mai departe la cozile kilometrice din vămi, când transportatorii vor fi umiliţi în continuare la frontierele de intrare în spaţiul Schengen adevărat, pierzând milioane de euro anual, atunci tot mirajul acestui surogat de Schengen pe care ni-l vând azi Marcel Ciolacu, PSD şi PNL se va destrăma”, arată George Simion într-un comunicat transmis duminică.

În opinia sa, „din păcate, guvernul actual a acceptat să fim o naţiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea. Au acceptat o aderare fragmentată la Schengen doar pentru a le servi intereselor politice, trădând interesele tuturor românilor”.

Liderul AUR subliniază că, în momentul în care a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România a semnat un Tratat de aderare dar şi Acordul Schengen, iar România îndeplineşte de 11 ani toate criteriile de aderare.

„Aero-Schengen NU înseamnă Schengen. Şi vom fi ţinuţi în continuare în afara Schengen! Pentru că, aşa cum am spus, deschiderea spaţiului maritim şi aerian nu înseamnă Schengen! În acest moment nu avem un calendar cu privire la momentul în care se vor deschide frontierele terestre pentru Schengen. Şi probabil nici nu va exista. Ministerul austriac de Interne a spus foarte clar: în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen! Astfel, fără un asemenea calendar, orice angajament vine în contradicţie cu interesele României”, spune Simion.

Potrivit acestuia, nu se cunosc detaliile acordului semnat de Guvernele român şi austriac, „nu ştim ce conţine acel acord, nu ştim ce condiţii au acceptat Ciolacu, Predoiu şi nici nu ştim cine l-a semnat”.

„Ce ştim, însă, sunt informaţiile din presă. Şi anume că acest acord a fost însoţit de trei condiţii impuse de Austria. Printre ele se numără şi consolidarea controalelor la frontierele terestre şi acceptarea solicitanţilor de azil din Austria, în special din Afganistan şi Siria, de către România şi Bulgaria. Chiar pe 28 decembrie, într-un articol din Newsweek, ni se spunea că preţul plătit ca să intrăm în Schengen este de 8.000 de migranţi ilegali”, adaugă Simion.

Liderul AUR îi cere premierului Marcel Ciolacu să iasă public şi să răspundă la următoarele întrebări: „1) Preia România sau nu mii de migranţi din Austria? 2) Ce au dat la schimb cei din guvernul PSD-PNL celor din guvernul austriac pentru a fi de acord cu deschiderea spaţiului maritim şi aerian? La ce au cedat în faţa austriecilor? 3) Când va adera România la Schengen şi cu frontierele terestre?”

„Sunt trei lucruri esenţiale la care Marcel Ciolacu trebuie să răspundă şi să renunţe la toată atitudinea secretoasă pe care a adoptat-o. În momentul de faţă, aşa cum arată lucrurile, nu avem de a face cu nicio victorie! Este o cedare inutilă a drepturilor pe care românii le au în calitate de membri ai Uniunii Europene!”, conchide George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *