Predoiu: Dacă un lider politic spune că e mai bine ca România să nu fie stat membru Schengen decât stat membru Schengen, atunci eu spun românilor că acel lider politic nu merită să îi reprezinte

Politica nationala Slider

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că, dacă un lider politic susţine că este mai bine ca România să nu fie stat membru Schengen decât stat membru Schengen, atunci acel lider politic nu merită să îi reprezinte pe români şi nu le aduce servicii, conform News.ro.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, joi seara, la Antena 3, ce părere are despre faptul că lideri de la AUR şi USR susţin că aderarea cu frontierele aeriene şi cele maritime la Schengen nu este o victorie şi că nu suntem propriu-zis în Spaţiul Schengen. 
 
”Este o abordare puţin iresponsabilă pentru că ignoră litera şi spiritul tratatului, induce în eroare cu privire la modul în care se iau aceste decizii. Ignoră mai ales valoarea adăugată a acestei decizii, respectiv faptul că România devine stat membru Schengen, ceea ce este foarte important. Dacă un lider politic spune că e mai bine ca România să nu fie stat membru Schengen decât stat membru Schengen, atunci eu spun românilor că acel lider politic nu merită să îi reprezinte şi nu le aduce servicii, dimpotrivă le aduce numai deservicii pentru că o ambiţie fundamentată pe demagogie şi pe lipsă de eficienţă practică a discursului politic şi a acţiunii politico-diplomatice nu aduce decât poate rating la televizor, dar românilor nu le aduce nimic. Această decizie aduce – şi românii vor vedea în timp – le aduce şi la modul concret anumite avantaje şi o altă poziţie pentru ţară pentru a negocia restul”, a afirmat Cătălin Predoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *