Ministrul de Externe, întrebat dacă SUA a jucat un rol important în aderarea la Schengen: Au fost mai mulţi parteneri care ne-au ajutat, inclusiv SUA

Politica externa Politica nationala Slider

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a afirmat că în aderarea României la Schengen cu frontierele aeriene şi cele maritime au fost mai mulţi parteneri care au ajutat ţara noastră, inclusiv SUA. Ea a adăugat că acest lucru a fost rezultatul demersurilor coordonate ale României, dar şi ale partenerilor europeni.

Luminiţa Odobescu a fost întrebată, la Antena 3, dacă SUA a jucat un rol important în dezgheţarea relaţiei dintre România şi Austria şi schimbarea opiniei Austriei în ceea ce priveşte ţara noastră.
 
”Au fost mai mulţi parteneri care ne-au ajutat, inclusiv SUA. Cred că a fost rezultatul demersurilor coordonate  atât ale noastre, cât şi ale partenerilor europeni. Să nu uităm şi state membre precum Germania, Franţa, Comisia Europeană, Parlamentul European au fost alături de noi şi au discutat permanent cu Austria încercând să deblocheze acest proces”, a arătat ministrul de Externe.
 

Odobescu a mai fost întrebată dacă în septembrie, când a fost în SUA, l-a rugat pe Antony Blinken să ne ajute în acest demers. 
 
“Da, evident”, a răspuns Luminiţa Odobescu. 
 
Întrebată dacă acest lucru s-a întâmplat, ea a răspuns: “Să spunem că am beneficiat şi de sprijinul SUA în acest proces”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *