Senatorul PSD Daniel Zamfir, mesaj pentru liberali: „Lobby-ul african” de tip hakuna matata nu poate băga România în Schengen

Politica nationala Slider

Senatorul PSD Daniel- Cătălin Zamfir le explică liberalilor „secretul” Acordului pe Schengen şi precizează că, în cele şase luni de mandat, premierul Marcel Ciolacu a avut întâlniri cu toţi liderii importanţi pentru a susţine cauza României, aşa cum trebuie să facă un om de stat aflat la conducerea Guvernului, informează News.ro.

El ataşează postării sale pe Facebook şi câteva fotografii din vizitele prim-ministrului PSD. „«Lobby-ul african» de tip hakuna matata nu poate băga România în Schengen”, le-a mai transmis Zamfir celor de la PNL.

„«Secretul» Acordului pe Schengen. Ce au înţeles unii liberali după eşecul asurzitor din 2022 pe Schengen?! Să schimbe tactica şi să se laude cu munca altora! În 10 ani de mandat ai preşedintelui Iohannis nu s-a mişcat nimic pe Schengen. «Lobby-ul african» de tip hakuna matata nu poate băga România în Schengen. În schimb, Germania, Spania, SUA, Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul European – DA! Plus Ronald Lauder. Şi a existat in mod cert un liant pentru toate – premierul PSD!”, a scris Daniel Zamfir, vineri pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că prim-ministrul Ciolacu a avut întâlniri, în şase luni de mandat, cu toţi liderii importanţi şi s- bătut pentru cauza României, aşa cum trebuie să facă un om de stat care se află la şefia Guvernului.

„În şase luni de mandat, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu toţi liderii importanţi şi s-a batut pentru cauza României asa cum trebuie să facă un om de stat aflat in fruntea Guvernului. În plus, toate statele membre UE conduse de social-democraţi au susţinut direct şi fără rezerve România. Acesta este «secretul» acordului politic care mai apoi a fost transpus la nivel tehnic de ministerele de resort. Adevărul poate fi scris, dar pentru unii liberali pare că e nevoie şi de imagini. Le au mai jos!”, a conchis Zamfir, care a ataşat câteva fotografii din vizitele premierului.

Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat, sâmbătă seară, că a fost adoptată Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria. În conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene şi navale ale României începând cu luna martie 2024.

Premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Nicolae Ciucă au comentat, sâmbătă seară, Decizia Consiliului UE privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria. Ambii au subliniat că este o promisiune îndeplinită, la care s-a ajuns prin conlucrarea tuturor celor implicaţi în proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *