Primarul Boc a prezentat astăzi bugetul Clujului. ”Este cel mai mare din istoria orașului”+Vezi cât e bugetul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Boc a prezentat astăzi presei bugetul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe la primărie. El a susținut că traversăm un an ”istoric”. 

”Țineți-le bine minte (proiectele n.r.), e un an istoric. Pentru că sunt de anvergură, dar și pentru că vin alegeri, iar orice eșec ar putea fi decontat electoral”, a spus Boc.

Bugetul va intra la vot în Consiliul Local (CL) în februarie dar până atunci el intră în dezbatere publică. Miercuri, 17 ianuarie, la ora 17.00 are loc o o primă dezbatere publică la primărie.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca în 2024 este de 721 de milioane de euro. Atenție mare,  în suma aceasta totală sunt incluse sumele pentru metrou, 60 de milioane de euro, bani de la Guvern!

În 2024 Boc a anunțat o multitudine de proiecte din care cele mai importante sunt următoarele, prezentat presei pe o serie de slidere:

– metrou, care va începe din Florești

– hub educațional în Borhanci

– piste de biciclete pe srăzile Observatorului și Calea Turzii

– modernizarea străzilor din jurul pieței 14 Iulie

– modernizarea pieței Karl Liebknecht

– modernizarea parcului Primăverii

– cumpărarea a 18 autobuze electrice articulate

-modernizare 31 școli

Boc a trecut în revistă, într-o intervenție lungă,  toate celelalte proiecte ale primăriei și, înconjurat de echipa lui la care însă nu îi dă niciodată cuvântul, i-a mulțumit pentru „eforturi”. El a mai spus că încearcă să rezolve problema sediului Filarmonicii, unde viceprimarul Dan Tarcea face un nou caiet de sarcini după ce toate încercările din trecut de parteneriate publice-privat au eșuat. 

De asemenea Boc a mai explicat că se va intra cu ”lopata” la Metrou și că așteaptă ca exproprierile de la pasajul de la Tăietura Turcului să fie mai rapide, expoprieri realizate de Ministerul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *