Protest al medicilor de familie și ambulator în fața CAS

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sute de medici de familie dar și de ambulator din județul Cluj au protestat astăzi 
împotriva măsurilor luate de guvern. Protestul a avut loc în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj, de la ora 09.00.

Pe pancartele medicilor puteau fi citite mesaje cum ar fi: „Nu semnez pentru faliment”, ”Nu omorâți medicina de familie”. De asemenea, protestatarele au scandat în repetate rânduri „Nu semnăm” sau „Vrem respect”. S-a solicitat demisia guvernului Ciolacu.

„E batjocură totală. Ce vor cu să facă cu noi? Atâta știe PSD-ul, să scoată lumea în stradă? Ne-am săturat de tot. Nu este nevoie de medici de familie si ambulatoriu”, a spus pentru site o protestatară care a dorit să rămână anonimă.

De ce s-a ieșit în stradă?

Motivul principal pentru care s-a ieșit în stradă este scăderea drastică a bugetului  Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru anul 2024 dar mai ales o reducere mare, de circa 30% a fondurile pentru medicii de familie, și cu 27% pentru medicii de ambulatoriu de specialitate. Zecile de medici de familie din Cluj au anunțat joi că nu vor semna contractele cu Casa de la 1 februarie. Orice consultație va fi taxată dacă doleanțele nu se vor rezolva, adică fonduri mai mari pentru cabinetele de medicină de familie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *