Ciolacu atacă dreapta. ”Nu cred că e o conspiraţie. Nu cred că există forţe străine care vor să îl îndepărteze pe Marcel Ciolacu sau PSD / Cred că e un cumul de nemulţumiri. Asta înseamnă când dreapta conduce România! La acest lucru duce când dreapta conduce România”

Politica nationala Slider

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, afirmă că a făcut o analiză în ceea ce priveşte declanşarea protestelor în această perioadă, el mărturisind că a ajuns la concluzia că nu există „o conspiraţie” care să vrea să îndepărteze PSD de la putere,informează News.ro.

„Nu cred că este o conspiraţie. Nu cred că există forţe străine acum care vor să îndepărteze pe Marcel Ciolacu sau PSD-ul, sau vor să creeze un anumit trend”, spune Ciolacu, care crede că e ”un cumul de nemulţumiri”. ”Fără să deranjez pe nimeni o spun răspicat: asta înseamnă când dreapta conduce România! La acest lucru duce când dreapta conduce România”. a conchis liderul PSD.

„Acum câteva zile, profesorul  Vasile Dîncu apărea la televizor şi îşi punea o întrebare: De ce oare, de fiecare dată când vine Partidul Social Democrat la putere, deodată apar mitingurile, deodată apar nemulţumirile? Acuma, fiecare dintre noi ne-am gândit, automat: este o conspiraţie, iarăşi statul paralel, iarăşi anumite forţe străine au venit să conducă România, să creeze un anumit trend, să îndepărteze iarăşi PSD-ul de la putere. Totuşi, ne-am uitat şi la ceea ce am făcut noi (…) la faptul că într-un moment dificil prin care trecea România am lăsat deoparte toate orgoliile, am lăsat deoparte calculele politice, procentele şi ne-am asumat această intrare la guvernare. Şi am încercat într-o analiză proprie – rar se întâmplă să am această stare de meditaţie – şi nu cred că este o conspiraţie. Nu cred că există forţe străine acum care vor să îndepărteze pe Marcel Ciolacu sau PSD-ul, sau vor să creeze un anumit trend. Nu e nici balet, până la urmă avem adversari politici, normal că influenţează, pe grupurile de WattsApp, pe Facebook, pe TikTok. Face parte din lumea modernă”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă la Satu Mare
El a făcut şi ceea ce a numit „autocritică”.
 
„Cred că întotdeauna când Partidul Social Democrat a avut puterea şi a avut prim-ministru, speranţele se reaprind, oamenii găsesc un partener real de comunicare în primul ministru şi în Guvernul României şi, din cauza frustrărilor acumulate în timp în timp, în ani de zile în care nu s-a comunicat cu ei, în care nu s-a stat la masă cu ei să se vadă atât problemele de fond, dar şi problemele de formă pe care le au şi pe care le întâmpinăm cu toţii zi de zi, atât dacă vorbim de mediul de afaceri, de bugetari, de aleşi locali. Tot acest complex a dus la aceste răbufneli. Eu îmi fac autocritica pentru că m-am axat în primul rând pe provocările în ceea ce priveşte închiderea deficitului bugetar care ar fi dus la blocarea fondurilor europene, a fost la sfârşit de an şi provocarea cu Schengen-ul şi poate atât eu, cât şi echipa mea, nu am găsit timpul cuvenit pentru a sta de vorbă cu fiecare categorie socio-profesională”, a adăugat Ciolacu în discursul ţinut în faţa delegaţilor la conferinţa de alegeri a PSD Satu Mare.
Liderul PSD susţine că „rostul” partidului pe care îl conduce este „de a fi alături de oameni, de a discuta cu ei şi de a le rezolva problemele”

 
 
„Guvernările de dreapta au dus… Prezentul e întotdeauna consecinţa trecutului, trebuie să înţelegem lucrul ăsta. Cu atât mai mare este provocarea, pentru că trebuie să ne ocupăm şi de prezent, dar trebuie să construim şi viitorul”, a adăugat prim-ministrul.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *