Ionuţ Stroe, despre ideea comasării alegerilor: Nu pleacă de la noi. Vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de şmecherie

Politica nationala Slider

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, afirmă că ideea comasării alegerilor nu aparţine PNL, subliniind că state precum Belgia sau Italia comasează unele scrutine cu ocazia celui pentru Parlamentul European, informează News.ro.

”Nu pleacă de la noi (ideea comasării alegerilor – n.r.). Anul trecut am deschis această discuţie pentru că, în mod evident, ne gândeam că trebuie să existe ceva timp înainte pentru a oferi predictibilitate procesului democratic de vot. Când vorbim de aceste alegeri organizate împreună, vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de şmecherie, votul democratic niciodată nu va fi egal cu şmecheria. Dacă e să vorbim de şmecherie, ar trebui să ne uităm la exemplele a şapte state europene care – ce să vezi? – organizează împreună anumite tipuri de alegeri fix cu prilejul alegerilor europarlamentare”, a afirmat Ionuţ Stroe, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la TVR Info. 
 
Liberalul a explicat că state precum Belgia, Italia, Ungaria fac parte dintre cele care comasează alegeri. El a spus că ”nu e vorba niciun fel de schimbare a regulilor” şi a subliniat că ideea comasării alegerilor ”este un scenariu”.

 

Stroe este de părere că o decizie cu privire la o eventuală comasare a unor runde de alegeri ar trebui luată ”cât mai repede” pentru că şi competitorii politici, şi opinia publică trebuie să ştie despre modul în care se vor desfăşura scrutinele din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *