VIDEO Critici despre stadiul lucrărilor la Metrou din partea președintei USR Cluj în emisiunea AGORA. ”Tot proiectul e o bâlbâială”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Emisiunea de dezbatere AGORA a debutat miercuri, 31 ianuarie, ora 20.00, cu un nou sezon. Emisiunea este difuzată pe pagina de facebook Clujul Politic, aferent siteului cu același nume.

Primii invitați au fost deputatul clujean Oana Murariu, președinte USR Cluj, și analistul politic Horia Nasra de la  apuseni.info.

În cadrul dezbaterii au fost abordate teme locale și naționale, actualitate politică. S-a discutat și despre marile proiecte de infrastructură ale Clujului, cum ar fi Centura Metropolitană și Metroul, asumate de administrația locală PNL-UDMR inclusiv de USR Cluj.

Privitor la aceste două proiecte dar în special cu Metroul, președintele USR Cluj, Oana Murariu, a criticat la scenă deschisă ritmul lucrărilor, la întrebarea moderatorului.

„Nu Emil Boc îl va face. Tot proiectul este o bâlbâială a administrației PNL. USR susține și Centura Metropolitană și Metroul, chiar ne dorim, ca orice cetățean din Cluj-Napoca care își dorește o fluidizare a traficului și soluții. Problema este ritmul, aici sunt dezamagită.  Lucrurile nu merg rău în Cluj-Napoca, dar pe proiecte mari de infrastructură aici chiar e o dezamăgire. Și de aceea noi vrem oameni acolo care să fie pasionați de proiecte mari de infrastructură și să le urmărească zi de zi. Și noi avem astfel de variante în partid.Ritmul pentru Centura Metropolitană a fost discuția cu încadrarea în Programul Operațional Transporturi, tocmai pentru că acesta se poate prelungi până în 2030 și să existe timp pentru implementare ei. Acum că nu s-a obținut toți banii prin acest program operațional și a trebuit să fie fragmentat în mai multe bucăți sau licitații,  totul este un haos. Aici este o chestie de management.

La metrou e o bâlbâială. Îmi doresc foarte mult metrou ca și cetățean al Clujului. Ideea este că avem 9 stații în PNRR până în 2026, iar acum cu Spitalul Regional mutăm pentru 8 stații în Florești, alte stații decât cele prevăzute inițial în proiect. De fapt toate acestea sunt niște pretexte ca să iasă edilul municipiului Cluj-Napoca și să spună că au intervenit foarte multe elemente, își dorește și el metrou, dar în realitate altcineva este de vină și nu se poate implementa.

Chiar îmi doresc metrou, din păcate nu Emil Boc îl va face și cred că deja sunt din ce în ce mai mulți convinși de asta.

Ne dorim să se facă, dar nu îl va face Emil Boc pentru că până acum nu a dovedit decât o bâlbâială”, a spus în cadrul emisiunii AGORA președintele USR Cluj, Oana Murariu.

Puteți viziona emisiunea mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *