Boc, despre comasarea alegerilor: ”Eu cred că după 30 de ani democrație, cetățenii știu ce trebuie să faca atunci când merg la vot”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sunt 9 state care în iunie organizează simultan alegeri europarlamentare simultan cu alegeri locale regionale, a spus primarul Emil Boc la Napoca live.

”Vedem alții care spun că este un atentat la democrație, că se fură, că se fac mașinațiuni, știți la cine refer. Noi trebuie să ne uităm și să vedem dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanță cu legea, este în consonanță cu practica europeană, este posibil să se facă și atunci, legal, este? Da, este! Se poate face? Alții fac din Uniunea Europeană? Fac! Este posibil să se implementeze? Da!

Eu ca prim-ministru, am organizat în 2009 simultan alegeri prezidențiale, turul unu, cu un referendum pe care l-am avut atunci și n-a fost nicio problemă, s-au organizat și a fost foarte bine și au mai fost și în 2019, dacă vă amintiți bine, referendum odată cu alegerile. Deci aceste lucruri chiar noi în România le-am organizat, iar a nu avea încredere că oamenii nu vor fi să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetățeanului. Eu cred că după 30 de ani democrație, cetățenii știu, știu ce trebuie să faca atunci când merg la vot. Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetățeni, că ei nu vor știi să diferențieze alegeri pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, să fim serioși. Cred că după 30 de ani de democrație, acest lucru, repet, îl știe fiecare, iar cei care se opun, practic le dau un vot de plan cetățeanului pe care nu-l consideră capabil să discearnă și să facă alegerile potrivite. Alegerile le face cetățeanul în urna lui, acolo în cabina de vot. Acea alegere o face cetățeanul, că o face în iunie, ca o face în octombrie, tot cetățean o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim și timp, și bani, atunci de ce să nu se facă? Dar, repet, e o decizie de oportunitate, pe care până la urmă cei de la nivel național o vor lua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *