Europarlamentarul REPER Ramona Strugariu inaugurează un cabinet europarlamentar și organizează dezbatere la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputata europeană Ramona Strugariu, copreședinta partidului REPER și membră a grupului Renew Europe, vă invită sâmbătă, 10 februarie, începând cu ora 16:00, la o dezbatere aplicată despre viitorul european al tinerilor din Cluj și din România. 

Dezbaterea este organizată la noul birou europarlamentar din Strada Constantin Brâncusi, nr. 84 (fosta cafenea Il Caffe dell’ Angolo) și va aduce laolaltă reprezentanți ai tinerilor, antreprenori și membri ai societății civile. 

Această dezbatere are ca scop abordarea importanței rolului tinerilor din Cluj, din România și din Europa în procesele decizionale și explorarea modalităților prin care aceștia pot influența politicile locale, naționale și ale Uniunii Europene în mod semnificativ.

Temele principale ale dezbaterii sunt:

Provocările și oportunitățile pentru era digitală a tinerilor

Tinerii sunt expuși constant la tehnologie și mediul digital. Vom discuta despre provocările pe care le întâmpină în această eră digitală și despre oportunitățile pe care le oferă această evoluție tehnologică. Ne propunem să explorăm modalitățile prin care putem sprijini tinerii în adaptarea și prosperarea în această eră digitală în continuă schimbare.

Educația și nevoile reale ale tinerilor

Educația joacă un rol important în pregătirea tinerilor pentru viitor. Vom discuta despre cum putem asigura că educația răspunde nevoilor reale ale tinerilor, inclusiv dezvoltarea abilităților digitale și a competențelor necesare în era digitală. Vom explora modalitățile prin care putem îmbunătăți sistemul educațional pentru a sprijini dezvoltarea tinerilor și pentru a le oferi oportunități de succes în societatea digitală.

„Această inaugurare marchează un pas semnificativ în misiunea noastră de a implica tinerii în procesul decizional european și de a le oferi un spațiu de dialog și de dezbatere. Era digitală ne oferă atât provocări, cât și oportunități, iar educația este cheia pentru a pregăti tinerii pentru această realitate în continuă schimbare. Suntem hotărâți să găsim soluții și să creăm un viitor mai strălucitor pentru această generație tânără. Cu atât mai mult acum, când dezinformarea și știrile false au creat valuri de ură și au alimentat extremismul mai mult decât oricând, cu mașinării de propaganda puse în funcțiune si finanțate dinspre Rusia, îmi doresc ca prin acest birou europarlamentar să creez un canal direct de comunicare între tineri și instituțiile europene sau reprezentanții lor politici, să încurajez participarea activă și, mai ales, informarea corectă în rândul cetățenilor, cu ce face Uniunea Europeană pentru ei, care sunt oportunitățile de care pot beneficia și ce anume trebuie făcut in plus pentru a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetățeni”, a adăugat eurodeputata Ramona Strugariu.

Evenimentul va reuni tineri lideri, experți în politici europene, reprezentanți ai societății civile și studenți, evidențiind angajamentul partidului nostru pentru un dialog deschis și constructiv. Prin intermediul acestui cabinet, doamna Strugariu dorește să creeze un canal de comunicare direct între tineri și instituțiile europene, încurajând participarea activă și informarea corectă în rândul tineretului.

Cei care își doresc să participe la dezbatere, se pot înscrie completând formularul următor AICI: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *