Orban: În 2023, investiţiile străine directe au scăzut în România cu 5,5 miliarde de euro

Politica nationala Slider

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat sâmbătă, la Slatina, că investiţiile străine directe au scăzut în România anul trecut faţă de 2022 cu 5,5 miliarde de euro şi totodată a scăzut şi producţia industrială, conform Agerpres.ro.

„Investiţiile străine directe în România au scăzut în 2023 în raport cu 2022 cu cinci miliarde şi jumătate de euro. Nu e de joacă. Investiţiile străine sunt de fapt motor al economiei, ele generează dinamică economică, ele generează creştere economică, ele generează locuri de muncă, ele generează creşterea impozitelor şi taxelor plătite atât la bugetul local, cât şi la bugetul de stat. Investiţiile sunt în general motorul economiei. Nişte oameni care îşi riscă banii ca să pună pe picioare o fabrică sau o activitate economică, care generează plus valoare şi care generează practic prosperitate până la urmă pentru cetăţenii unei ţări. Deci am să spun 5,5 miliarde. Deci în 2022 au mai fost totuşi investiţii pentru că s-au continuat investiţiile care fuseseră negociate în 2021 de guverne care erau prietenoase cu investitorii şi cu mediul de afaceri”, a spus Ludovic Orban, prezent la Conferinţa de alegeri a filialei judeţene Olt a Forţa Dreptei.

Ludovic Orban a susţinut că scăderea investiţiilor străine directe vine ca urmare a măsurilor guvernamentale, de creşteri de impozite şi de o creştere a birocraţiei.

„Toate măsurile guvernamentale, creşterea birocraţiei, toate măsurile legate de creşterea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sunt împotriva oamenilor activi economic, oamenilor care generează plus valoare, oamenilor care vor cu adevărat să trăiască mai bine prin eforturile, prin munca lor, prin răspunderea pe care şi-o asumă, prin activităţile pe care le desfăşoară. Producţia industrială – România este o ţară care a pus întotdeauna accent pe industrie -, care a avut întotdeauna o contribuţie foarte importantă la produs intern brut al României, este de doi ani de zile în scădere şi scăderea s-a accentuat”, a adăugat Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei a îndemnat la schimbarea lucrurilor în bine.

„E un an decisiv. (…) Văd că minciuna asta cu stabilitatea pare să prindă şi prin locuri în care nu mă aşteptam. Doar în noi stă puterea de a schimba lucrurile bine. Noi, oamenii care avem conştiinţă, care percepem că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie incorectă. Pe noi, pe oamenii care avem cu adevărat voinţa şi capacitatea de a schimba cursul istoriei, de a schimba direcţia, de a aduce România într-o direcţie corectă, de a reprezenta corect şi cinstit cetăţenii, de a asigura cu adevărat capacitatea unei guvernări mai bune, mai mult respect pentru români şi a unei guvernări care să poată să fructifice multitudinea de oportunităţi pe care le are România şi, implicit, cetăţenii români”, a conchis Ludovic Orban.

La Conferinţa de alegeri Forţa Dreptei Olt au participat delegaţi din 52 de localităţi din judeţ, preşedinte al filialei judeţene Forţa Dreptei Olt fiind ales Marian Emanuel Doagă, cel care a coordonat activitatea organizaţiei până la alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *