George Simion: AUR îl susține pe Sabin Sărmaș la Primărie. Sărmaș: ”Nu am ce comenta. Nu cunosc strategiile lui”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

AUR a anunțat printr-un comunicat de presă remis redacției că îl susține pe deputatul Sabin Sărmaș la candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca! Deocamdată Sărmaș nu a demisionat din PNL și nici nu a fost demis dar relațiile cu partidul sunt evident reci după ce a anunțat duminică la DIGI24 TV că va candida la primăria Cluj-Napoca condusă de liberalul Emil Boc.

Redăm comunicatul AUR:

”Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani.

„Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm și noi strategia. Dacă vor fi și alegeri locale pe 9 iunie în total dispreț față de Constituție, atunci acceptăm candidați comuni din partea tuturor formațiunilor care să se lupte cu reprezentantul PSD-PNL, indiferent cum s-ar chema. Nu mă interesează decât să pun stop acestei coaliții contra naturii, care dorește să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei. Să vină cu candidați comuni, noi o să ne luptăm în satele și orașele țării și la alegerile locale, indiferent că sunt în iunie sau septembrie. Fac apel către toți cei care își doresc să îi contracandideze pe primarii în funcție să vină la filialele noastre județene, suntem dispuși oficial să îi susținem pe toți”, a susținut George Simion, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele AUR condamnă decizia analizată în coaliție de a comasa alegerile, în ciuda prevederilor constituționale.

„Se urmărește menținerea la putere ilegitim și neconstituțional a unui partid care nu mai are susținere populară. Vorbim despre un grup infracțional organizat și vom depune solicitări în acest sens la procuratura generală pentru conspirație la încălcarea Constituției și pentru crearea unui grup infracțional organizat, tăinuire de informații. Avem mulți oameni care ne-au spus că asupra angajaților Autorității Electorale Permanentă, ieri, s-au făcut presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituției. Nu vom permite așa ceva. Cred că fiecare român înțelege de ce această grabă. Nu avem nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9 iunie, pentru că suntem convinși că românii îi vor taxa la vot pe cei din PSD, pe cei care tolerează ca anexa să facă regulile în această țară și ca președintele țării să se implice în jocul democratic. Este fără precedent. Domnul Klaus Iohannis, cel care a tăcut nouă ani, încearcă acum să își salveze partidul”, a declarat George Simion.

Peste 150 de aleși locali sătui de actuala guvernare au decis să se alăture Alianței pentru Unirea Românilor. Medicul Tudor Ciuhodaru este pregătit să candideze la Primăria Iași, susținut de AUR, împotriva penalului Mihai Chirica.

Totodată, Alianța îl susține pe deputatul Sabin Sărmaș pentru primăria municipiului Cluj.

În privința alegerilor prezidențiale, George Simion a anunțat că AUR va avea candidat propriu, însă acesta va fi anunțat în luna iunie, în urma unei curse interne.”

Sărmaș: ”Nu am ce comenta. Nu cunosc strategiile lui”

Contactat de Clujul Politic, deputatul Sabin Sărmaș (foto) a declarat că ”Nu am ce comenta. E o declarație a lui George Simion unde el spune ca se pune în spatele orice e contra PNL și PSD și m-a dat acolo exemplu. Dar e o idee care îi aparține. Nu știu ce strategii sau planuri are. Nu am nimic de spus pe temă”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *