Prima reacție a lui Daniel Buda, președinte PNL Cluj la candidatura lui Sabin Sărmaș: ”S-a autoexclus din partid. Noi avem candidatul nostru, Emil Boc”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Siteul știripesurse.ro a reușit să obțină o primă reacție în exclusivitate din partea europarlamentarului Daniel Buda, președinte al PNL Cluj, la anunțul suprinzător al deputatului clujean PNL, Sabin Sărmaș, de candidatură la primăria Cluj-Napoca.

„Fiecare face ce consideră de cuviință. Își urmează drumul pe care și-l dorește. Partidul Național Liberal își are drumul lui, cu propriul candidat pe care îl avem, un om care a făcut performanță administrativă și care a pus Clujul pe harta nu doar a Europei, ci și la nivel internațional. A dus Clujul într-o etapă de dezvoltare, astfel încât gestul domnului Sabin Sărmaș nu e unul care să ne preocupe.  Domnul Boc are o carieră recunoscută la nivel internațional.

Da, domnul Boc rămâne candidatul nostru, niciodată nu a fost în discuție altceva. Domnul Boc poate să ocupe orice funcție și la nivel european, internațional și domnia sa va face cuvenitele precizări, când ele o să fie impuse. El este candidatul PNL la Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a explicat Daniel Buda, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO. „Domnul Sărmaș ar fi bine să-și vadă de propriul drum. Nu este dânsul în măsură să discute despre carierele unora sau altora. A făcut o alegere. Asta-i viața. Mergem mai departe, fără discuții. Și unii, și alții, pe drumurile lor…Domnia sa s-a autoexclus în momentul în care a făcut astfel de afirmații. Ești conștient! Nu am mai vorbit cu domnia sa. Fiecare pe drumul său în viață. Nu l-am exclus, pentru că prin gestul domniei sale se autoexclude el din PNL”, a spus Buda pentru siteul citat. 

Primarul Clujului nu și-a anunțat candidatura pentru localele din 9 iunie, dar stă bine în sondajele interne liberale dar și ale altor partide. De asemenea, nu se știe ce forțe politice îl vor susține pe Sabin Sărmaș, în afara unui declarații a liderului AUR, George Simion. În acest moment au loc negocieri cu diverse formațiuni politice.

Practic prin acest demers al lui Sărmaș, coroborat și cu plecarea din PNL, acum doi ani a deputatului Oros, se eliberează pentru parlamentare două posturi de parlamentari PNL Cluj pe care va fi mare concurență în partid. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *