Alin Tișe, la Radio Someș, contestă lista comună la europarlamentare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a criticat, miercuri, 28 februarie, la emisiunea sa săptămânală de la Radio Someș, lista la europarlamentare scursă în presă. 

„Referitor la posibilitatea unor alianțe PSD-PNL în județele din Transilvania, din punctul meu de vedere, politic vorbind, este posibil orice scenariu dacă este făcut conform statutului și are în vedere interesul public. Legat de listele comune, eu aș avea câteva considerații de făcut. PNL a votat recent liste comune cu PSD la nivelul europarlamentarelor. Însă, PNL nu a votat încă lista internă, care apoi se va combina cu cea de la PSD într-o listă comună.

De aceea, lista PNL-ului nu va putea fi făcută după cheremul sau placul unor de la nivel central. Eu mă aștept ca reprezentantul organizației Cluj, cel desemnat de noi, domnul Daniel Buda, să fie pe această listă pe măsură performanței politicie și electorale a organizației Cluj. Dacă Clujul este pe locul unu sau doi pe țară, așa cum spun colegii noștri din PNL, aștept ca și reprezentantul nostru să fie pe lista PNL tot pe locul unu sau al doilea. Asta ar însemna corectitudine și meritocrație în partid.

Altfel, dacă noi, la nivelul PNL, nu decidem după performanță, fără criterii, atunci va trebui ca cei de la București care decid listele să vină ei în campanie electorală la Cluj și să convingă ei electoratul din județ că această listă pe care ei o fac este bună și corectă. Plus că ar însemna și o umilință pentru primarii și aleșii PNL din județ, dacă reprezentantul nostru nu este așezat pe lista PNL pe un loc în funcție de corectitudine și meritocrație. Ulterior, lista PNL se va comasa cu cea de la PSD și se va da o listă unică”, a spus Alin Tișe.

La alegerile din 2020 PNL Cluj a fost cea mai performantă organizație a PNL. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *