Ilan Laufer: Partidul Forţa Identităţii Naţionale declară oficial separarea de George Simion şi de Alianţa AUR

Politica nationala Slider

Preşedintele Partidului Forţa Identităţii Naţionale, Ilan Laufer, anunţă că formaţiunea se separă oficial de George Simion şi de Alianţa AUR, anunță News.ro

El reclamă că Alianţa AUR a fost concepută ”pentru transferul ilegal de membri ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianţă, cu scopul clar de a confisca şi distruge din faşă mişcarea naţionalistă şi suveranistă din România”.

 
”Partidul Forţa Identităţii Naţionale declară oficial separarea de George Simion şi de Alianţa AUR. De când am intrat în Alianţa AUR, preşedintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianţă să se înscrie direct pe platforma AUR şi să predea evidenţa membrilor, subminând astfel autonomia juridică şi integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianţa AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membri ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianţă, cu scopul clar de a confisca şi distruge din faşă mişcarea naţionalistă şi suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepţia publică conform căreia preşedintele AUR este o persoană izolată şi nefrecventabilă în peisajul politic”, a susţinut Ilan Laufer, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că preşedintele AUR, ”încercând să distrugă mişcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ şi scandal mediatic, cu toate că oamenii aşteaptă soluţii reale pentru problemele acute cu care se confruntă”.

”Acest mod de operare al preşedintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică şi va duce la plecarea altor partide din Alianţă, dar şi la pierderea oamenilor de bună credinţă din AUR, a căror încredere a fost trădată. Dispreţul şi umilinţa, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion îşi tratează cei mai apropiaţi colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic şi va duce la distrugerea Partidului AUR”, a arătat el.

Potrivit lui Laufer, deşi Simion şi-a pus semnătura pe „Protocolul de colaborare şi funcţionare a Alianţei AUR”, acesta ”nu a avut de gând, de la bun început, să-şi respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta:

– Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 şi 16 care reglementează înfiinţarea şi funcţionarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura şi ordinea pe liste a candidaţilor eligibili în alegeri, precum şi algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

– Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic şi de guvernare comun;

– Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianţă pe liste comune şi respectarea candidaţilor propuşi de fiecare partid individual”.

”Astfel, atât eu, cât şi colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile şi munca în cadrul Alianţei AUR în vederea contribuţiei la această construcţie politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă şi contravine protocolului pe care l-am semnat, dar şi principiilor democratice esenţiale şi valorilor naţionaliste şi suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toţi colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianţa AUR. Partidul Forţa Identităţii Naţionale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea şi dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene şi pentru securitatea României în cadrul NATO”, a conchis Laufer.

El s-a alăturat AUR în noiembrie 2023.

Ilan Laufer si partidul său fusese săptămâna trecută la Cluj-Napoca unde a susținut o caravană pentru antreprenori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *