Boc despre limba de pământ de pe Kogălniceanu: ”Proiectantul a luat ca exemplu un model european”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Strada Kogălniceanu are termen de finalizare a restructurării urbane data de 31 martie, a spus astăzi primarul Emil Boc. Siteul media9.ro a dezvălui că această stradă foarte circulată, pe care se află trei școli, biblioteca Academiei, Arhivele Naționale și Universitatea Babeș Bolyai va avea o porțiune de …pământ.

Emil Boc s-a referit astăzi la aceasta în termeni …pozitivi.  “Proiectantul a luat ca exemplu un model european. Așa a decis proiectantul, în consonanță cu ce este în Europa, să avem zonă pietonală pavată cu diverse tipuri de granit, spații publice deschise, dar și o zonă nu a pus nici asfalt, nici beton, a pus un gen de sol natural – copaci plantați și sol natural – ca oamenii să poată intra și în contact cu natura. Să nu mergi în vârful muntelui la Băișoara să poți avea contactul cu pământul. Și în spațiu urban să fie zone pe care dacă dorești le utilizeze, dacă nu dorește, nu le utilizezi. Nu e spațiu de circulație cu mașinile. Încă lucrarea nu este finalizată acolo. De aceea mai vedeți utilaje. Acolo nu sunt și nu vor fi mașini care să circule”, a spus Emil Boc, la Ziua Live.

El a spus că răspunsul public trebuie dat de arhitectul Arnold Macalik, care a câștigat cu firma sa Mossfern, acum 2 ani, licitația pentru reconversia străzii și a acelor adiacente.

 

Foto media9.r0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *