Inițiatoarea legii anti-fumat, fostul ministru Aurelia Cristea este candidatul PSD Cluj la primărie!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Lovitură pe scena politică clujeană! Fostul ministru PSD pentru dialog social, Aurelia Cristea, este candidatul desemnat, vineri seara, 29 martie, de PSD Cluj pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, anunță siteul generalist Foaia Transilvană. 

Cristea a fost un politician performant, care a impus o lege de un impact național imens, legea anti-fumat în localuri. Unul din puținii parlamentari clujeni care pot pune pe masă o reușită clară, prea puțin imitată de restul parlamentarilor care i-au reprezentat pe clujeni.

Ea a fost aleasă deputat de Cluj în anul 2012, iar în 2014 a fost desemnată ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Ponta. 

De precizat că Aurelia Cristea și-a dat demisia din Partidul Social Democrat în 2017, în semn de protest față OUG prin care Guvernul Grindeanu a dezincriminat unele fapte de corupție. Ea s-a dus în Pro România, partid fondat de Victor Ponta, cu care Cristea este prietenă dar formațiunea politică nu prea a avut succes pe scena politică autohtonă. Pe 9 iunie Pro România va candida pe liste proprii la europarlamentare și locale. Și foștii președinți ai PSD Cluj, Horia Nasra și Lăpușan au plecat în Pro România dar după cinci zile… Nasra s-a întors în PSD Cluj. Lăpușan s-a întors după câțiva ani iar acum s-a întors și Cristea.

În 2016 Cristea a fost lansată la primăria Cluj-Napoca, apoi retrasă și înlocuită cu un om de afaceri care a pierdut clar în fața ”eternului” primar Emil Boc.

La președinția Consiliului Județean va candida omul de casă al lui Vasile Dâncu, actualul consilier județean și secretar executiv al PSD Cluj, fost președinte interimar Alexandru Cordoș.

Aurelia Cristea, acum director la firma PP Protect, de pază și protecție, va fi prezentată de partid într-o conferință de presă.

La Primăria mai candidează ”eternul” primar Emil Boc, pentru al șaselea mandat, omul de afaceri Viorel Băltărețu de la Alianța Dreapta Unită, antreprenorul IT Sabin Sărmaș, independent, tenorul Călin Cozma, de la AUR și reprezentanta UDMR, actualul viceprimar Olah Emeșe. 

Așadar alegătorii vor alea pe listă două femei de ales ca primar al Clujului, situația care nu s-a mai întâlnit în ultimii 15 ani la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *